Tel: 022 - 67 51 444
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Ondernemersklankbord over bedrijfsopvolging

Er zijn legio vijftigers en zestigers die in vertrouwen willen filosoferen over bedrijfsopvolging. Het ondernemersklankbord over bedrijfsopvolging biedt u een luisterend oor, een spiegel en deskundige feedback. U kunt uw gedachten en overpeinzingen in een rustige setting buiten uw werkomgeving de revue laten passeren. De adviseur luistert vanuit een objectieve blik en stelt de juiste vragen om uw wensen, plannen en aandachtpunten gestructureerd vorm te geven.

Bedrijfsopvolging anno 2012 is niet eenvoudig. De onderneming verkeert meestal in zwaarder bedrijfseconomisch weer dan een paar jaar geleden. De bedrijfswaarde zal momenteel lager zijn dan uw prognose wat het bedrijf normaliter waard zou moeten zijn. Overnamepartijen hebben meer moeite dan ooit om te financieren voor het aanschaffen van aandelen. Wij nodigen ook van een financiële vermogensadviseur uit bij dit gesprek. Bij de DGA lopen zaken en privévermogen nogal eens door elkaar heen. Samen met Market Mind en de vermogensadiseur kunt u een degelijk business plan opbouwen.

Een andere overpeinzing is de rol van de familie in het bedrijf. Zijn er familieleden die uw rol kunnen en willen overnemen? Beschikken zij over de juiste vaardigheden? Hoe zou de organisatie reageren? Hoe zou de bedrijfsopvolging in financiële zin moeten plaatsvinden? Familieleden zijn niet altijd de meest aangewezen personen om de leiding over het bedrijf over te nemen. Het is verstandig om via ons ondernemersklankbord van gedachten te wisselen over voor- en nadelen van de verschillende constructies en scenario’s. Wij raden de DGA tevens aan om uw gedachten vast te leggen.